Mi a CSI?

Mi a CSI?

A Christian Solidarity International (CSI) keresztény emberi jogi szervezet a vallásszabadságért és az emberi méltóságért.
    

  • Keresztény humanitárius emberi jogi szervezet vagyunk, ahol különböző felekezethez tartozó keresztények dolgoznak. A vallásszabadsághoz való jog egyetemes és mindenkit megillet. Isten saját képére teremtette az embert, és szabadságot adott neki. A szabadság elengedhetetlen előfeltétele a hit gyakorlásának. Mindenekelőtt a hitük miatt üldözött testvéreinket segítjük. Ők azok, akik a legtöbbet szenvednek a világon.

  • Az elnyomottak legfőbb védelmezője az igazság. Az áldozatok újra és újra azt kérik tőlünk: „Mondjátok el a világnak, mi történik itt!” Az üldözők gonoszságát a nyilvánosság elé kell tárni. A kínzás, az üldöztetés és a népirtás közzététele a vallásszabadság védelmének legerősebb fegyvere. Erről szól a CSI Krisztusi Szolidaritás című hírlevele (pdf formátumban letölthető a Sajtószoba fülre kattintva).
  • A CSI nem csupán nyilvánosságra hozza a jogsértéseket, de anyagi támogatást is nyújt az elnyomás áldozatainak. Élelmiszersegélyt és gyógyszereket osztunk nekik, visszaadjuk a rabszolgáknak a szabadságot, és megmentjük a kiszolgáltatott gyermekeket az elnyomástól.

  • Sajnos nagyon sok országban ma is kegyetlenül üldözik és meggyilkolják azokat az embereket, akik nem követik az állam által előírt ideológiákat vagy vallásokat. Hogy erőinket ne forgácsoljuk szét, bizonyos országokra (például Szudánra) koncentrálunk. A kartúmi iszlámista központi kormány által a saját népe ellen meghirdetett szent háború több mint 2 millió halottat követelt! Erőink összpontosításával eddig már több mint százezer rabszolgát tudtunk fölszabadítani Szudánban.

  • Sokan olvasnak – a CSI cselekszik! Ez a jelmondatunk. Köszönjük, hogy támogatod a CSI küldetését!


Viz Péter ügyvezető igazgató

CSI-Magyarország