18. június 2020

Togo / Svájc: Egykor őt is üldözték

Amakoué Ayivi 2008-ban került a CSI pénzügyi részlegéhez. Most bemutatkozik.

Ayivi_shot_1062

„Tizenkét éve vagyok a CSI könyvelője. 2020 eleje óta csoportvezetőként és a CSI vezetőségi tagjaként dolgozom. Nős vagyok és van egy kilenc éves kisfiam.

Nagyon megérint, hogy sok ember ma sem gyakorolhatja a vallását szabadon. Tudom, mit jelent az üldöztetés. Magam is megtapasztaltam ezt a hazámban, Togóban, az ellenzék aktív politikusaként.

A CSI projektjei közül főleg az indiai emberkereskedelem elleni tevékenység áll közel hozzám. A legrosszabb, ami megtörténhet veled, ha a saját családod elad mint egy tárgyat.

Mindig meghatódom, amikor személyes kapcsolatba kerülök valamelyik adományozónkkal. Ez szinte leírhatatlan élmény… Egyszer majdnem egy órás telefonbeszélgetést folytattam egy Wallis kantonban élő kedves támogatónkkal. Egyszerűen hihetetlen volt, mennyire érdekelte őt a mi munkánk. Nemrég előadást tartottam Nigériáról a templomomban, és nagyon megérintett, ahogy az emberek itták a szavaimat.

Isten igéjéből merítek erőt és vigaszt.

Számviteli tanulmányaimat még Togóban végeztem. Nagyon szeretem a számokat. A számviteli munka számomra olyan, mint egy hobbi. A hajrá persze mindig decemberben van: éves jövedelmünk körülbelül egyharmadát ekkor kapjuk, és hát az ezzel járó feszültség minden nap igen nagy.

Imádkozom Istenhez, hogy senkit ne érjen hátrány a hite vagy meggyőződése miatt.”


Togo (hivatalos nevén Togói Köztársaság), a nyugat-afrikai térség legkisebb országa. Délen a Benini-öböl 56 km-es partja biztosít kijáratot a Magyarország felénél alig nagyobb államnak az Atlanti-óceánra. A volt francia gyarmat fővárosa Lomé, lakosainak száma 8,5 millió.

Vallási megoszlás: keresztény 43,7%, szunnita muzulmán 14%, hindu 1%, buddhista 1%, zsidó 1%, törzsi vallású, és animista 35,6%, egyéb 3,7%.

Togo (jelentése ewe nyelven a tenger háza) hivatalos nyelve a francia.
A togói püspökök az elmúlt években többször aggodalmukat fejezték ki a nemzet folyamatos politikai válsága során megjelenő etnikai és vallási feszültségek, valamint a biztonsági erők brutalitása miatt, amelyért Faure Gnassingbé elnököt teszik felelőssé.

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.