27. szeptember 2019

Srí Lanka: Köszönjük a terrortámadás áldozatainak támogatását!

Húsvétvasárnap öngyilkos merénylők robbantottak három templomban és három luxushotelben. A halálos áldozatok száma több mint 300. Sokan azonnal adományokat küldtek. A CSI mindenkinek őszinte köszönetet mond az önzetlen szolidaritásért.

srl190904

Igen rövid idő alatt jelentős összegű adomány gyűlt össze a Srí Lanka-i keresztények megsegítésére. Nagyon szépen köszönjük az áldozatokkal való hatalmas együttérzés ilyenfajta kifejezését.

„A gyors segítség lelkileg megnyugtatta az érintett családokat, akik hihetetlenül hálásak az adományozóknak” – írja Ester ügyvéd (álnév) Srí Lankáról.

„Az Önök segítsége nemcsak nagymértékben enyhíti ennek a nagyon nehéz időszaknak a pénzügyi terheit, hanem ösztönözte és megerősítette a gyászoló családokat, akik így megbizonyosodtak róla, hogy sokan osztoznak velük gyászukban.”

  1. április 21-én a húsvéti öröm véres gyászba fordult Srí Lankán. Három városban – a 650 ezer lakosú Colombo főváros nyugati negyedében, Negombo városban (Colombótól északra), és az ország keleti részén található Batticaloa városában – az ünnepi misék idején követett el nyolc összehangolt merényletet a Nemzeti Tauhít Dzsamaat (NTJ) szélsőséges csoport három templom és három luxusszálló ellen. 310 ember meghalt, és több mint 500 megsebesült.

A vallási kisebbségek elleni legsúlyosabb támadás

A CSI-t mélyen megrendítette a merénylet. Gondolatban és imáinkban együtt vagyunk a Srí Lanka-i áldozatokkal. A húsvétvasárnap elkövetett akció egy több éve zajló erőszakhullám tragikus mélypontja.

A CSI 2016-ban indította el Srí Lanka projektjét, mivel az elmúlt években folyamatosan nőtt a vallási kisebbségekre nehezedő nyomás. Ennek fő áldozatai a keresztények, a muszlimok és a hinduk. A legtöbb, vallási kisebbségek ellen elkövetett erőszakos cselekmény az egyre intoleránsabb, államilag támogatott buddhista nacionalizmus számlájára írható. A szunnita terrorsejtek és a hinduizmus uralta Tamil Tigrisek gerillamozgalom maradványai illegalitásban működnek.

Köszönjük!

Az Önök önzetlenségének hála a CSI helyi egyházi partnerei eddig mintegy ezer élelmiszercsomagot tudtak kiosztani a terrorizmus által sújtott családoknak a három helyszínen. Az is lehetővé vált számunkra, hogy partnereink révén fedezzük a súlyosan sérült betegek kezelési költségeit, és WC-ket építsünk a fogyatékkal élőknek.

Ez óriási segítség a nehéz körülmények között tengődő szegényeknek.

A CSI Srí Lanka projektje folytatódik: átvállaljuk az áldozatok orvosi és ápolási költségeit. Gondoskodunk arról is, hogy az árván maradottak és a munkanélküliek gyermekei zavartalanul folytathassák iskolai tanulmányaikat.

Köszönjük nagylelkű támogatásukat!

 

Köszönjük, hogy támogatod a CSI Srí Lanka projektjét!

  • 15.000.-Ft sürgősségi segély az áldozatoknak.
  • 30.000.-Ft sürgősségi segély az áldozatoknak.
  • 45.000.-Ft sürgősségi segély az áldozatoknak.

 

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.