Örményország-Azerbajdzsán: CSI sürgősségi segély a fenyegetett keresztényeknek

Az 1990-es évek óta nem volt ilyen robbanékony a helyzet a Dél-Kaukázusban. A nagyhatalmak egyelőre elnézően hallgatnak, mert mindenkinek fontos az azeri gáz és nyersolaj. De félő, hogy ez a csönd csak a vihar előszele.

twitter

15Ha a 10 milliós Azerbajdzsán fölszámolhatja a területébe beékelődő 150 ezres örmény enklávét és lakosságát lemészárolja, azzal a szó szoros értelmében eltörli a föld színéről a kis keresztény örmény közösség utolsó nyomait, ahogy már megtette azt a régió örmény történelmi kulturális emlékeivel.

CSI segítség akkor és most

A CSI akkor és most is azonnali segítséget nyújtott az áldozatoknak. „Fölemeljük hangunkat a fenyegetett örmény keresztények nevében” – mondta John Eibner, a CSI nemzetközi elnöke. Örmény partnereinknek köszönhetően a CSI gyorssegélyt nyújt a veszélyeztetett Hegyi-Karabahnak: alapvető élelmiszert, meleg téli ruhát, háztartási fűtőolajat, gyógyszert és gyógyászati segédeszközöket juttatunk a térségbe.

Köszönjük, hogy támogatod a CSI erőfeszítéseit az örmény keresztények megmentésére! Együtt dolgozunk azon, hogy biztosítsuk túlélésüket, és megvédjük emberi méltóságukat.

  • 15000.-Ft – Élelmiszersegélyre.
  • 30000.-Ft – Meleg téli ruhára és fűtőolajra.
  • 45000.-Ft – Gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre.

Etnikai feszültség Hegyi-Karabahban

Az Örményország, Irán és Azerbajdzsán határolta Hegyi-Karabah (Arcah Köztársaság) ország a Dél-Kaukázusban. Az 1990-es évek elejétől de facto (ténylegesen) Örményország ellenőrzése alatt áll, a nemzetközi jog alapján viszont Azerbajdzsán része (örmény enklávé).

Hegyi-Karabahban az örmények alkotják a lakosság döntő többségét, akik elutasítják az azeri fennhatóságot.

Az 1980-as évek végén a régióban újra föllángolt a keresztény örmények és síita muszlim szomszédaik között régóta fönnálló feszültség. A konfliktus eszkalációja Oroszországot és Törökországot is érintheti. Moszkva védelmi szövetséget kötött Örményországgal, míg Ankara az etnikai türk rokonságot támogatja Azerbajdzsánban.

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.