12. augusztus 2019

Nigéria: Elnök Úr, állítsa meg a keresztények kiirtását!

2019. február végén újraválasztották Muhammadu Buhárit Nigéria elnökének. A CSI követeli, hogy azonnal állítsa le a keresztények elleni gyilkosságokat.

nig190502prv

A radikális iszlámisták Nigéria több államában évek óta véres harcot folytatnak a keresztények és a mérsékelt muszlimok ellen. Nyoma sincs annak, hogy a mészárlás csökkenne. A Boko Haram terrorszervezet dzsihádistái és az iszlámista fulani szarvasmarhatartók támadásai során nők, férfiak és gyermekek millióit űzték el falujukból. Az erőszak központja az ország északkeleti és középső részein található. Ez egy több szövetségi államot lefedő, tagolt régió, amelynek lakossága többségében keresztény.

Tömegek menekülnek

Északkeleti-Nigériában, ahol a Boko Haram elkeseredett harcot vív a nigériai hadsereggel, 2019 eleje óta jelentősen romlott a helyzet. Emberek tízezrei menekültek el a támadások elől, a reménytelenül túlzsúfolt városokban és menekülttáborokban keresve védelmet. Az elűzöttek szánalmas körülmények között tengődnek, és alig kapnak segítséget. Ezért különösen fontosak azok a nagyméretű élelmiszercsomagok, amelyeket a CSI partnerei kiosztanak a rászorulóknak.

Ezrek halnak meg

Eközben a nehézfegyverzettel fölszerelt iszlámista fulani pásztorok Nigéria központi és déli területein folytatják pusztító hadjáratukat. Megtámadják a keresztény településeket, megölik a lakókat és fölégetik otthonaikat. A Global Terrorism Index szerint a fulanik 2018 első kilenc hónapjában legalább 1700 embert öltek meg. Szemtanúk beszámoltak róla, hogy a nigériai biztonsági erők tétlenül nézték, amint az iszlámisták teljes falvakat rohannak le.

Buhári kötelessége

Muhammadu Buhári elnök a 2015 évi megválasztása után megígérte, hogy legyőzi az iszlám terrorizmust. De eddig nem teljesítette az ígéretét. Éppen ellenkezőleg, az iszlámista fulani szarvasmarhatartók erőszaka – a muzulmán Buhári maga is a fulani törzsbe tartozik – csak terjed, és az elkövetőket nem büntetik meg. Buhárinak most cselekednie kell. A nigériai katolikus püspöki kar korábban szintén fölszólította erre az elnököt. A tét nem kevesebb, mint az ország stabilitása.

Követeld, hogy Muhammadu Buhári elnök védje meg a nigériai keresztényeket!

Tiltakozó lap:

His Excellency

Muhammadu Buhari

President of Nigeria

Aso Rock Presidential Villa

Three Arms Zone

Abuja

Nigeria

 

Your Excellency

Religiously motivated attacks in Nigeria continue unabated. Christian communities in particular are frequent targets of these attacks.

 As you begin a new term in office, we urge you to make it your top priority to quell the violence. Boko Haram and the Fulani militants cannot be allowed to continue their murderous onslaught. The people of Nigeria have put their trust in you. Please do not let them down.

 

—————-                                                                      ——————-

Hely, keltezés                                                                               Aláírás

 

Nigériában a vallási motivációjú támadások tovább folytatódnak. Ezek célpontjai főleg a keresztény közösségek. Új hivatali idejének kezdetén kérjük, tegye elsődleges prioritássá az erőszak elfojtását. Le kell állítani a Boko Haram és a fulani harcosok gyilkos támadásait. Nigériai lakossága bízik Önben. Kérjük, ne hagyja őket cserben.

 

Boksz

Kérjük, támogasd a nigériai keresztényeket, akik a dzsihád legveszélyeztetettebb áldozatai!

  • 7000.-Ft – Egy család egy havi rizsadagjára.
  • 13000.-Ft – A dzsihád áldozatainak orvosi költségeire.
  • 20000.-Ft – Egy család egy havi nagy élelmiszercsomagjára.

 

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.