Kedves Támogatónk!

Ma megszületett a Megváltó nektek, Krisztus, az Úr, Dávid városában.

syr180304prv

Egy olyan helyzettel, ahol a koronavírus miatt kijárási tilalom van érvényben, elmarad a karácsonyi vásár finom illatokkal teli, vidám hangulata, sőt a szenteste, még maga a karácsonyi ünnep és a közös családi vacsora elköltése is bizonytalanná vált, nehéz szívvel nézünk szembe. Megszigorodtak és szorongással telítődtek a mindennapjaink, és a megpróbáltatásoknak még nincs vége. Advent az áldott készülődés ideje, és az Istengyermek közeledtét jelző koszorún sorra fölgyulladó gyertyafények számának növekedésével emelkedik a lélek.

Most azonban már hónapok óta kísért egy szürreális dickensi világ, ahol az esztendő legszentebb időszaka, az Úrjövet, a békés együttlét, a megértés, a szeretet, a megbocsátás, a kiengesztelődés és a jótékonyság áldott ünnepe elérhetetlen távolra került. Mert ez a karácsony a túlélésről szól. Elcsöndesedés ez is, de nem megnyugvás: telve van szeretteink és a magunk sorsa iránti félelemmel és aggodalommal. Koraeste már kihaltak az utcák, akárcsak máskor szenteste, de mégis mennyire nyomasztó érzés tölti el a lelkünket! Vigaszt kéne adnunk másoknak, de hogyan, mikor magunk is vigaszra szorulunk?

„Örüljetek együtt azzal, aki örül, és sírjatok együtt azzal, aki sír. Kérjetek az Úrtól együttérzésre képes szívet, hogy le tudjatok hajolni az emberek testi-lelki sebeihez, és sokakhoz el tudjátok vinni Isten vigasztalását” – erre biztat Ferenc pápa. Igen, nyomorúságunkban, kiszolgáltatottságunkban, a koronavírustól való félelmünkben nem nagyon maradt más, mint kérni a Mindenhatót, hogy adjon könyörületes szívet, és gyöngeségünkben védelmezzen meg bennünket.

Dickens „Karácsonyi ének” című novellájában Ebenezer Scrooge, a kiüresedett, sivárlelkű uzsorás végül boldog és hálatelt szívvel esik térdre, amikor megérti, hogy a kegyelmes Isten jót tett vele és most már együttérző szívvel képes látni.

A CSI most sem hagyja cserben Parkev Martiroszjan örmény ortodox érsek sokat szenvedett népét, akiket az azeriek elűztek Hegyi-Karabah-i szülőföldjükről. Az 1915-ös népirtás elől sok örménynek Törökországból Szíriába kellett menekülnie. Az ő leszármazottaikat az iszlámista lázadók támadták meg Észak-Szíriában a polgárháború idején. „Hegyi Karabah problémája Azerbajdzsánnak pusztán a becsvágyról szól, a karabahi örmények számára viszont élet-halál kérdése” – mondta Andrej Szaharov Nobel-békedíjas fizikus, emberi jogi aktivista.

Imádkozzunk, hogy végre békés életet találjanak!

Isten áldása legyen rajtunk szent karácsony ünnepén! Kegyelmekben gazdag, áldott, békés karácsonyt kívánunk minden kedves Támogatónknak a hitük miatt üldözöttek nevében.

Viz Péter / CSI

www.csi-magyarorszag.hu

Ingyenes hírlevél rendelés:

peter.viz@csi-magyarorszag.hu

CSI adományszámla: OTP Bank

HUF 117 070 24-204 527 08

EUR IBAN HU71 1176 3079 1181 8887 0000 0000

Swift code: OTPVHUHB

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.