20. január 2020

Irán: Ramiel Bet-Tamraz 3 hónap börtönt kapott

Az iráni keresztény Ramiel Bet-Tamraz három hónap börtönt kapott és 2020 áprilisában szabadulhat. Svájcban élő nővére, Dabrina Schwan nagyon aggódik a testvéréért. Közben szüleik, Victor Bet-Tamraz lelkész és Shamiram Isavi is több éves börtönbüntetésüket töltik.

irn161102prv

Ramiel Bet-Tamraz (35 éves) 2020. január 7-től az iráni főváros, Teherán hírhedt Evin börtönének foglya. Őt és négy másik keresztényt 2016. augusztus 26-án egy pikniken tartóztatták le Teherántól északra. Közülük kettő – Amin Afshar Naderi és Hadi Asgari – később tíz illetve tizenöt év börtönbüntetést kapott. Jelenleg óvadék ellenében szabadlábon vannak. Amir-Szaman Dashtit azonban – Ramielhez hasonlóan – négy hónapra ítélték.

„Súlyos igazságtalanság”

Mivel Ramiel egy hónapot töltött előzetesben, még mindig három hónapot kell ülnie. De még ha ez az idő beláthatónak is tűnik más iráni keresztények büntetéséhez viszonyítva, nővére Dabrina Schwan nagyon aggódik. „Azoknak, akik semmilyen bűncselekményt sem követtek el, akár egyetlen börtönben töltött nap is súlyos igazságtalanság. Az előttünk álló három hónap nagyon hosszú idő lesz a testvéremnek és nekünk. Az egész családomat nagyon megviseli ez az igazságtalanság.”

Dabrina Schwan, aki nyíltan beszél a családjáról és közvetlen kapcsolatban áll a CSI-Svájc Alapítvánnyal, elmondta, hogy testvére, Ramiel a nehéz idők ellenére hű maradt hitéhez. A nehéz idők különösen a feleségét, Ninebrát fogják súlyos próbatétel elé állítani. „Nagyon nehéz három hónapig tehetetlenül elviselni, hogy a férje ártatlanul van börtönben.”

Ramiel szüleit, Victor Bet-Tamraz lelkészt és Shamiram Isavit 2017-ben és 2018-ban tíz illetve öt év börtönre ítélték tiltott hittérítés, és „államellenes bűncselekmény” feltételezett vádjával. Jelenleg – óvadék ellenében – mindketten szabadlábon vannak. Ügyükben a következő bírósági tárgyalást 2020. február 24-re tervezik.

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.