• Svájc

A CSI tovább növeli a népirtás megelőzésére és a vallási pluralizmus irányába tett erőfeszítéseit

28. július 2020

A Christian Solidarity International (CSI), vallásszabadságért küzdő svájci NGO Nemzetközi Tanácsa 2020. július 27-én dr. John Eibnert választotta új nemzetközi elnökké.John Eibner emberi jogi aktivista, aki nemzetközi elismerést szerzett a konfliktusövezetekben – köztük Szudánban és Szíriában – végzett munkájáért, a nemzetközi menedzsment elnökét, Herbert Meiert követi a poszton.

 

A CSI-nál eltöltött 30 év során John Eibner úttörő szerepet játszott a szervezet emberi jogi és humanitárius tevékenységében az egzisztenciálisan fenyegetett keresztények és más vallási kisebbségek megmentése érdekében, különösen Hegyi Karabah, Szudán, Irak és Szíria területén.

 

Megválasztásakor az új elnök kijelentette: „A vallásüldözés sokkal elterjedtebb  és erőszakosabb a világban, mint valaha. Célom, hogy a CSI fokozza a nigériai népirtás megelőzésére és a szíriai vallási pluralizmus megőrzésére tett erőfeszítéseit. A CSI hangjának sokkal erősebbé kell válnia a vallásszabadság és az emberi méltóság előmozdítása terén, különösen olyan stratégiailag fontos országokban, mint Szaúd-Arábia, Törökország és Kína. ”

 

John Eibner továbbra is betölti a CSI-Svájc igazgatói és a CSI-USA elnöki tisztét.

 

John Eibner PhD történelemből doktorált a Londoni Egyetemen (University of London). Írásait közli többek között a New York Times, a The Times és a The Independent, riportját a BBC TV sugározta. Életrajza elérhető itt: https://middle-east-minorities.com/speakers/john-eibner/

 

Eibner elődje, Herbert Meier svájci publicista 2010 óta volt nemzetközi elnök, és több mint 30 éve szoros kapcsolat fűzi a CSI-hoz. Lemondásakor Meier elmondta: „Továbbra is mindenben elkötelezetten támogatom a CSI eszméjét és céljait.”

 

Az International Council of CSI köszönetét fejezte ki Herbert Meiernek a CSI iránti hűségéért és azért a pótolhatatlan tevékenységért, amelyet kifejtett a keresztény és más vallású üldözöttek melletti szolidaritás során.

 

A Christian Solidarity International (CSI) keresztény emberi jogi szervezet a vallásszabadságért és az emberi méltóságért. https://csi-usa.org

 

Kapcsolat: Morven McLean, morven.mclean@csi-int.org

 

Ha nem szeretne több sajtóközleményt kapni a CSI-től, kérjük, itt jelezze: morven.mclean@csi-int.org

Kommentáld a cikket

A kommentárt sikeresen továbbítottuk.

A kommentet sikeresen továbbítottuk. Az adminisztrátor ellenőrzése után közöljük.